Shqip

 

Politika e ndihmës standarde të Kaspersky Lab (përditësuar më 1 shkurt 2019)

 
 
 
 

1. Prezantimi

 
 
 
 

2. Përkufizimet

 
 
 
 

3. Ofrimi i ndihmës standarde

 
 
 
 

4. Ndihma teknike e zgjeruar

 
 
 
 

5. Orari i ndihmës dhe gjuhët

 
 
 
 

6. Menaxhimi i Incidenteve

 
 
 
 

7. Kanalet e ndihmës

 
 
 
 

8. Forumi i Kaspersky Lab

 
 
 
 

9. Cikli i ndihmës për Aplikacionin

 
 
 
 

10. Përgjegjësitë e Kaspersky Lab

 
 
 
 

11. Përgjegjësitë e Klientit

 

 
 

How can we improve this article?

Your feedback will be used for content improvement purposes only. If you need assistance, please contact technical support.

Submit Submit

Thank you for your feedback!

Your suggestions will help improve this article.

OK